Superman Profile

Nascent Nation

[ ALTERNATE VERSION OF SUPERMAN ON SCREEN ]
Pelakon memainkan watak Superman sama ada dalam televisyen, filem, pementasan dan komersial.

Filem

Televisyen

Teater & Komersial

Fan Film​​​​​​​
Superman Profile versi lama
Terbaru
Superman: Symbol of Hope
reviu 27 Jun 2024 | akan datang 2024

5 Tahun selepas pengembaraan The Man of Steel di Metropolis bermula, dia mula melihat sisi gelap bandar itu melalui mata Reagan, seorang gadis pada ulang tahun 10 tahun pemergian ibunya. Apabila Clark dan Reagan berhadapan dengan kehilangan dan kemurungan yang dahsyat, mereka akhirnya membantu satu sama lain keluar dari tempat paling gelap dalam hidup mereka dalam menyelam kesedaran kesihatan mental dan pencegahan bunuh diri yang diceritakan melalui wira-wira asal. Filem ini banyak diilhamkan oleh All Star Superman karya Grant Morrison dan banyak lagi kisah Superman klasik yang lain!
Dalam produksi, bakal dijadualkan tayangannya pada 2024 dalam saluran YouTube.
Ethan Fitzpatrick sebagai Superman / Clark Kent
Tampilan Pertama
David Corenswet 
reviu 27 Jun 2024 | Superman: Legacy
​​​​​​​
Dijangka keluar: 11 Julai 2025 (AS)
Terbaru
Red Son: Genesis 
reviu 25 April 2024 | akan datang Mei 2024

Berdasarkan siri komik Superman: Red Son, sebuah kapal asing yang terhempas mendarat di Soviet Union pada 1960-an. Teknologinya ialah kejuruteraan yang terbalik, membolehkan Soviet Union menjadi pengasas utopia yang futuristik, dan satu-satunya penghuni dalam kapal itu dikenali sebagai 'Red Leader'. Tetapi kuasa besar Soviet ini menghadapi tentangan hebat baik dalam mahupun di luar negara.
Siri ini ialah sebuah fan film mini-series yang menyajikan 9 bahagian episod yang dirancang, bakal dijadualkan tayangannya pada Mei 2024.
Luke Harris sebagai Kal-El / Red Leader
#1
#1
#2
#2
#3
#3
Top 3 Pilihan Fan-film Terbaik

1. Nascent Nation (2017)
2. Superman Meets Batman (2016)
3. Superman: Solar (2023)

Klik Superman Profile: Fan Film untuk melihat kemas kini profil.
Kenali pelakon di balik mantel Superman.
Dokumentari The Amazing Story of Superman oleh DC di bawah!​​​​​​​
Dokumentari Superman Heroic Ambition oleh Scott Cranford
Terma Penggunaan
Superman Profile telah diasaskan pada tahun 2018 oleh Siri Sabahan. Ia ialah tapak bukannya meraut keuntungan yang dihasilkan oleh sesiapa pun dan tidak ada kaitan bergabung dengan DC Comics, Warner Brothers, atau Siegels. Tujuannya ialah untuk menyediakan maklumat ringkas dan menyediakan imej berkaitan pelakon atau pemain watak dalam realiti, dan hanya menurut peruntukan "Fair Use" di dalam Kod Amerika Syarikat. Superman, logo Superman, nama, gambar watak Superman dan mana-mana item berkaitan Superman lain ialah tanda dagangan berdaftar dan/atau hak cipta DC Comics, atau tanda dagangan dan pemegang hak cipta masing-masing.
'Superman' dicipta oleh Jerry Siegal dan Joe Shuster