11 Jun 2017
TVB Drama Cantonese Paling Best!

Dua rancangan TVB drama ini pernah ditayangkan di TV3 menerusi slot Pearl Drama setiap Isnin hingga Khamis berjadual 6pm tahun 2002 dan 2003. Sangat menarik hinggakan masih teringat dengan tema lagu yang didendangkan oleh Jackie Cheung. Di bawah ialah dua buah drama yang berkesinambungan sebenarnya tetapi berlainan plot.
Plain Love II | 1999
Fong Yau Wai dan Chung Hon Ngau adalah kawan rapat. Dalam keadaan berbeza, kedua-dua mereka akhirnya bekerja di ladang teh milik keluarga Sung, tetapi melalui pelbagai salah faham yang disebabkan oleh Shek Chun dan perjuangan mereka untuk cinta Pun Mui Nga, keduanya menjadi musuh.
Keseluruhan premis siri ini adalah mengenai keghairahan lelaki terhadap Teh Cina dan hubungan dengan tanah, dan sementara dalam usaha untuk memperhalusi kemahiran membuat teh mereka, terdapat persaingan sengit, cemburu, kebencian, cinta, kehilangan cinta, patah hati, kesakitan, pengkhianatan, kepercayaan dan akhirnya, persahabatan dan cinta dengan pengampunan.​​​​​​​
Country Spirit | 2001
Siri ini berlaku di kilang wain di China sekitar 1900-1930. Pembuatan wain, serta pancaroba kisah cinta yang menyentuh hati antara seorang janda, yang merupakan sebahagian daripada perkahwinan hantu, dan pembantu rumah suaminya. Judul drama turut dikenali sebagai Plain Love III.

Read more